tiistai 3. syyskuuta 2013

Lehtikaali- ja kesäkurpitsa-sipsit


Kuivattamalla erilaisia kasviksia ja juureksia saat talveksi herkullista naposteltavaa. Aiemmin tein herkullisia sipsejä juureksista ja tässä resepti.

Nyt kotimaista lehtikaalia saa kaupoista ja lehtikaalisipsit ovat kyllä ehdoton lempparini sekä makunsa että helppotekoisuuden vuoksi. Valmistus on tosi nopeaa, sillä lehtikaalin valmisteluun riittää huuhtelu ja repiminen.

Lehtikaali- ja kesäkurpitsa-sipsit

2 pussia kotimaista lehtikaalia
3 kesäkurpitsaa
4-5 rkl hyvää öljyä
hyvää suolaa tai 4-5 rkl Bragg Liquid Aminos

Huuhtele lehtikaali ja revi pieniksi paloiksi.
Siivuta juustohöylällä kesäkurpitsa viipaileiksi.
Laita lehtikaali kulhoon ja sekoita joukkoon öljyä ja Braggs kastiketta ja anna vetäytyä 5 min.
Aseta kesäkurpitsaviipaleet kuivurin teflex-alustalle ja ripottele päälle ruususuolaa tai Braggsia.
Laita maustunut lehtikaali teflexin päälle ja anna olla kuivurissa kunnes rapeita.

Laita valmiit sipsit ilmatiiviiseen lasi-astiaan, jotta ne eivät kerää kosteutta ilmasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Miksi psyllium?

Miksi Psyllium?  Löysin itse psylliumin etsiessäni apua vatsantoiminnan normalisointiin. Psylliumia käytetään usein suoliston terveyden ja r...