torstai 19. syyskuuta 2013

Kesäkurpitsa-raakapasta & lehtikaalipestolla


Vihannessorvi, spiromat tai spiralizer - rakkaalla työkalulla on monta nimeä. 

Raakakokkailussani yksi tärkein työkalu on kätevä sorvi, jolla saan nopeasti ja helposti sorvattua juureksista, kesäkurpitsasta, kurkusta raakapastaa ja suikaleita. Raakapasta on yksi lempparini ja tässä lehtikaali-valkkari-pestolla:

Kesäkurpitsa-raakapasta yhdelle hengelle:
1 kesäkurpitsa 
5 rkl lehtikaali-valkosipuli-pestoa

Huuhtele kesäkurpitsa ja halutessasi kuori se. Raasta se raastimella tai vihannessorvilla, jonka voit ostaa kokkipuoti Chez Mariuksesta alle 34 eurolla. Tässä linkki nettipuotiin



Reilu satsi lehtikaali-valkosipuli-pestoa:
säilyy jääkaapissa 2-3 päivää
pussi lehtikaalia huuhdeltuna ja hakattuna hienoksi
3-4 valkosipulin kynttä puristettuna
0,2 dl oliivi- tai muuta hyvää öljyä

Sekoita kaikki ainekset ja laita ne kattilaan hetkeksi pehmenemään. Anna lämmitä n. 4 min.
Ota kattila pois levyltä ja laita osa pestosta lasiastiaan säilytykseen ja jätä yhden aterian pesto kattilaan.
Sekoita kattilaan joukkoon kesäkurpitsa-raakapasta. Anna lämmetä pari minuuttia ja nauti.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Miksi psyllium?

Miksi Psyllium?  Löysin itse psylliumin etsiessäni apua vatsantoiminnan normalisointiin. Psylliumia käytetään usein suoliston terveyden ja r...